En låsbar dörr.

Dagens insatts blev att fixa ytterdörren så att den går att låsa. Med lite våld och brytande så kunde man vrida ut kolven så att det gick att låsa. Men dörren behövde också fixas. Nu blev den först ned lyft efter att låset demonterades. Därefter så tog Magnus bort en list och rensade bort gammal färg och skräp. Limmade  listerna med vattenfast lim. Spikade fast dessa så att de satt där de skulle. När sedan dörren hängdes så ”häpna” den gick in som den skulle. Karmen  skulle egentligen hängas om och skrivas med karmskruv. Nu är den bara spikad vilket ställer till problem. Med karmskruv kan man ju när som helst justera karmen. Låset plockades isär och smordes både med fett och med olja. Så nu går det som smort att låsa.

Lotta och jag tog en provhanterings tur till Hörnefors. Vi behövde lite bröd och filmjölk till i morgon. Men också lite till middagen. I morgon rullar vi mot Grövelsjön.

Ett svar till “En låsbar dörr.

  1. Vad är ”provhantering”, du menar väl ”proviantering”, eller? Det är farligt att använda datorns stavningsprogram, de har inte alltid rätt

Lämna en kommentar